Cita de María

Blog, Crítica de Arte, Prensa

Cita de una buena compañera creativa, gracias Maria!

Des de ben xiquet, el tacte, el voler transformar el meu voltant…

D’aquí sorgeix l’amor per l’escultura, de treballar la matèria amb les mans, saber com transformar-la, fins aconseguir fer la forma que busquem, fins aconseguir fer la forma que trobem.

Així se’ns presenta JOSEP en la seua web…

Anit vaig sortir a sopar amb bons amics i amigues, un d’aquests moments de la vida que són únics perquè pots compartir, riure, mirar detingudament a la persona i sentir-te feliç de tindre-la. Enfront meu, s’asseu Josep amb un somriure, quasi no el conec però és una d’aquestes “persones creatives” que transmeten: d’ell emergeix una llum especial que queda gravada a la seva obra. A sa casa vaig veure – i tocar – algunes de les seves escultures que, des del primer moment, em van agradar molt, molt! Mònica em va parlar d’ell, em va ensenyar les seves publicacions (creacions emergides de la poesia), fins i tot em va permetre regalar-li una de les meves pintures estampades a la tela… I ara, el tinc davant meu. Raonem sobre l’arquitectura i urbanisme d’Alaquàs… sobre les meves pintures i el meu blog, sobre les seves obres i la seua web… Parlem d’art i m’encisa la seva sensibilitat, la seva manera de transmetre de dins cap enfora… de CREAR. Poder fer allò que volem…

Parlaré de tu al meu blog i afegiré la teua web… si em deixes, clar! , li vaig dir, i ell… em somriu tímidament.

FUENTE ORIGINAL: ideainterna.wordpress.com

Exposición homenaje a Vicent Andrés Estellés

Blog, Prensa

Exposición homenaje a Vicent Andrés Estellés en Benicarló, junto con el colectivo Arteenred.

Estellés segons el Col·lectiu ArteEnred

Avui s’inaugura al Mucbe una exposició d’art interdisciplinar del Col·lectiu arteEnred dedicada al poeta valencià Vicent Andrés Estellés. En la mostra, que es podrà visitar fins al 8 de juliol, hi participen més de 50 artistes.

A partir d’aquesta vesprada i fins el proper 8 de juliol es podrà visitar al Mucbe l’exposició “Vicent Andrés Estellés. El fill del forner… que feia versos”, una iniciativa de l’Associació Cultural d’Artistes Plàstics ArteEnred que interpreta a través de la mirada de 57 artistes els versos del poeta, el seu missatge i la seua personalitat.

L’exposició és una de les moltes activitats que organitza el Col·lectiu arteEnred amb l’objectiu d’establir contactes entre artistes procedents de diferents llocs de la geografia, intercanviar experiències i elaborar nous canals de col·laboració i possibilitats estètiques. En aquesta ocasió, Vicent Andrés Estellés ha sigut el punt de partida per al treball dels artistes però el col·lectiu ha treballat amb altres temàtiques i personatges, com la ceràmica, els moriscos o Jorge Drexler.

Des del 2006, el col·lectiu ha viscut un creixement imparable i cada vegada més artistes hi participen en el projecte, procedents de llocs tan diversos com Bremen, París, Cannes o Santo Domingo, encara que la gran majoria són artistes valencians o residents a la Comunitat.

La mostra sobre Estellés estarà oberta fins al 8 juliol i posteriorment es podrà visitar també a la Casa de Cultura de Benimodo (setembre de 2011) i a la Casa de Cultura de Burjassot (novembre de 2011), ciutat natal del poeta.

FUENTE ORIGINAL: ajuntamentdebenicarlo.org

«Todo se transforma»

Blog, Exposiciones, Prensa

Exposición homenaje a Jorge Drexler «Todo se transforma» en la Sala Atarazanas de Valencia. Os adjunto algunos recortes de prensa a continuación:

ArteEnred Exposición: «Al-Mirarte » TODO SE TRANSFORMA»

El día 22 de Octubre se clausuró la Exposición de las Atarazanas.

Ha sido organizada por el colectivo ArteEnred y está basada en la canción Al-mirarte «TODO SE TRANSFORMA» de Jorge Drexler.

El cantante visitó la Exposición el pasado día 15.

A su llegada, el Director de ArteEnred, D. José Manuel Ramos le entregó el catálogo de la Exposición firmado por todos los artistas y un cuadro realizado por Martín Forés, un collage en el que ponía «Gracias Jorge Drexler por transformarnos». Jorge Drexler a su vez, regaló la interpretación de su canción «a capella».

FUENTE: ESCAPARATE VALENCIANO | ARTÍCULO COMPLETO »

EXPOSICION DE ARTE MULTICISCIPLINAR «Todo se transforma»

La exposición que se presenta en Las Atarazanas, forma parte de una de las muchas actividades que ya vienen siendo habituales por el colectivo de artistas.arteEnred surge con la perspectiva de hacerse un hueco en los planteamientos artísticos existentes, haciendo que éste deje de ser un proceso individual para convertirse también en un disfrute y divertimento creativo colectivo.

FUENTE: ESCULTURARTEOBJETO | ARTÍCULO COMPLETO »

Al-MIRARTE «Todo se transforma» – arteEnred

Dejé una nota en el libro de visitas. Pensaba que el mismo Doctor Drexler la leería pero a la vez sabía que eso nunca pasaría. Ya tuve la opción hace años de comentarle cosas y le pedí que se transformase, pero sin dejar de lado la ciencia. Han pasado los años y sigue enarbolando la bandera de la ciencia cantando allí donde va la Ley de la conservación de la masa de Lavoisier.

FUENTE: ALEGRIA-DE-LA-HUERTA | ARTÍCULO COMPLETO »

Exposición en el Club Diario Levante

Blog, Prensa

Exposición en el Club Diario Levante, junto con el colectivo Arteenred. Os adjunto el artículo a continuación en el LEVANTE-EMV:

Más de setenta artistas homenajean al diario Levante-EMV

La asociación de artistas plásticos arteEnred inaugura la exposición «A Diario» en el Club Diario Levante. Una muestra colectiva y plural presidida por una instalación de 148 piezas realizadas por más de setenta artistas en las que cada obra individual reflexiona o menciona alguna página del diario Levante-EMV publicado el 1 de marzo de 2012

JOSEP LLUÍS GALIANA
VALENCIA Foto: Samuel Piqueras
La asociación de artistas arteEnred ha convertido el diario Levante-EMV en objeto estético. Más de setenta pintores, escultores, performers y videoartistas ofrecen desde el pasado jueves y hasta el 30 de noviembre en el Club Diario Levante la oportunidad de disfrutar del resultado de una nueva experiencia creativa. 148 piezas conforman un mural de 21 metros de largo por 1,52 de altura que da nombre a la exposición propuesta por esta plataforma valenciana que aglutina a más de 200 artistas plásticos.

FUENTE: LEVANTE-EMV | ARTÍCULO COMPLETO »

Exposición en el Patio del Palau Alenyà

Blog, Prensa

Exposición en el Patio del Palau Alenyà, en el bello municipio de Montblanc (Tarragona). Os adjunto artículo:

Mostra d’escultures de Josep Ferragut al pati del Palau Alenyà de Montblanc

N.R – VALLS

L’artista Josep Ferragut mostra des d’avui la seva exposició escultòrica Diàlegs. El seu treball es pot veure al pati central del Palau Alenyà de Montblanc i fins al dia 29 de març en horari feiner durant els dies laborals, de dotze a dues i de quatre a dos quarts de vuit els dissabtes i de dos quarts de dotze a dues i de quatre a sis els diumenges. En aquesta mostra, l’escultor hi contrasta «diferents graus d’abstracció i realisme creant una comunicació entre les formes». L’exposició, però, s’inaugura oficialment avui a les sis en un acte a càrrec del president del Consell Comarcal, David Rovira.

Fuente: EL PUNT AVUI